Zorgsector

 

De kwetsbare doelgroep in de zorgsector heeft extra bescherming nodig. Hygiëne en brandveiligheid zijn twee belangrijke aspecten om rekening mee te houden in zorggebouwen. Vezelcementproducten zijn vochtongevoelig en brandveilig.

Vezelcement is een product met een hoge pH-waarde. Daardoor biedt het hoge weerstand tegen groei van schimmels en dergelijke. Dit maakt vezelcement zeer geschikt voor toepassing in (vochtige) ruimtes waaraan hoge hygiënische eisen worden gesteld. Cembrit heeft hiervoor de Cembrit Multi Force in het assortiment. Deze plaat is in hoge mate stootvast. Met Cembrit Multi Force zijn lichte scheidingswanden met hoge prestaties mogelijk.

 

 

Brandveilig

Cementgebonden beplating heeft een hoge brandveiligheid. Het is dus prima toepasbaar voor bekleding van wanden en plafonds in vluchtroutes en trappenhuizen.

Bij brandveiligheid speelt ook de gevel een belangrijke rol. Gevelbeplating van vezelcement is brandveilig (brandklasse A2). Diverse gevelopstellingen met aan de binnenzijde Cembrit Multi Force (brandklasse A1) zijn getest met een uitstekend resultaat op WBDBO (branddoorslag en brandoverslag). Met de Cembrit Windstopper aan de spouwzijde van het binnenspouwblad is ook de achterliggende isolatie en constructie beschermd tegen brand.

Cembrit heeft een uitgebreid assortiment producten voor diverse toepassingen. Cembrit adviseert u graag over de mogelijkheden.