Sociale woningbouw

 

Zowel bij de nieuwbouw als de renovatie van sociale woningbouw kunnen Cembrit producten een belangrijke rol spelen. Vezelcement panelen hebben een lange levensduur en zijn onderhoudsarm, waarbij Cembrit op meerdere producten 15 jaar garantie geeft. Ze zijn economisch verantwoord en passen dan ook uitstekend bij sociale woningbouw.

Brandveilig bouwen

Bijna alle Cembrit producten vallen in brandklasse A2. Een groot voordeel daarvan is dat ze dus niet bijdragen aan brandvoortplanting via de gevel. Ze kunnen eenvoudig worden toegepast in gevels van appartementencomplexen en geschakelde woningen.

Esthetisch

De toepassing van door-en-door gekleurd vezelcement voor boeiboorden en overstekken, is niet alleen duurzaam maar is ook esthetisch gezien een mooie oplossing. De zaagranden hebben bij deze platen dezelfde kleur als het oppervlak, waardoor het aanzien veel fraaier wordt.

Voor nieuwbouw of bijvoorbeeld NOM-renovaties (nul op de meter) heeft Cembrit verschillende producten voor de afwerking van houtskeletbouw en prefab-elementen. Cembrit PB is een optimale drager voor steenstrips en stucwerk in buitentoepassingen. Voor isolatie ter hoogte van het maaiveld onder kozijnen en geventileerde gevelconstructies levert Cembrit een hoogwaardige geïsoleerde kantplank.

 


Economisch

Cembrit Plank is een product dat zeer geschikt is voor onder andere de economische en duurzame vervanging van houten of kunststof gevels. De mat geschuurde Cembrit Patina gevelplaat wordt vaak gebruikt ter vervanging van houten boeiboorden, overstekken en dergelijke. Deze producten passen goed in het streven van corporaties om met beperkt budget de woning te verfraaien en de levensduur maximaal te verlengen.

Naast deze producten heeft Cembrit een uitgebreid assortiment voor diverse toepassingen. Cembrit adviseert u graag over de mogelijkheden.