Scholen


Bij de bouw van scholen is het verstandig om materialen toe te passen die tegen een stootje kunnen. Maar ook brandveiligheid is een belangrijk criterium. Producten van Cembrit helpen daarbij. De gevelpanelen sluiten mooi aan bij de hedendaagse architectuur en de bouwplaten passen ook nog eens binnen de scherpe budgetten voor scholenbouw.

Voor de gevelbekleding van nieuwe scholen valt de keuze van architecten vaak op een gevelbeplating, eventueel in combinatie met hout. Omdat er rondom scholen veel kinderen verblijven, is het nodig dat een gevel tegen een stootje kan. Vezelcementpanelen hebben een hoge stootvastheid en een lange levensduur, met een geringe onderhoudsvraag. Door de hart-op-hartafstand van het regelwerk te verkleinen, kan een nog hogere weerstand worden bereikt.

Voegprofielen

Belangrijk bij de toepassing van gevelpanelen in scholenbouw is dat de horizontale voegen bij voorkeur afgesloten worden met een profiel. Open horizontale voegen in gevels van scholen en openbare gebouwen kunnen problemen geven doordat kinderen soms van alles in de open voegen stoppen. Daardoor kunnen de ventilatieroosters onderin de spouw verstopt raken en zich soms zelfs vullen met brandbare materialen.

Voor isolatie ter hoogte van het maaiveld onder kozijnen en geventileerde gevelconstructies levert Cembrit een hoogwaardige geïsoleerde kantplank.

Brandveiligheid

Cembrit helpt ook mee aan een brandveilige geventileerde gevelconstructie. Behalve de vezelcement gevelplaten die vallen in brandklasse A2, levert Cembrit ook de Cembrit Windstopper. Deze plaat is toe te passen aan de spouwzijde van het binnenspouwblad en vormt een brandveilige barrière die de achterliggende isolatie en constructie beschermt.

 

Interieur

Voor de binnenzijde van scholen heeft Cembrit eveneens interessante producten. Bijvoorbeeld de Cembrit Multi Force voor toepassing in lichte scheidingswanden die tegen een stootje moeten kunnen. Deze plaat is onder andere geschikt voor toepassing in gymzalen.

Cembrit heeft een uitgebreid assortiment producten voor diverse toepassingen. Cembrit adviseert u graag over de mogelijkheden.