Particuliere woningbouw


Bij particuliere woningbouw is kwaliteit en architectuur belangrijk, maar wil de opdrachtgever ook graag duurzame producten die met weinig onderhoud langdurig mooi blijven. Cembrit vezelcementproducten beantwoorden daarmee aan de criteria van de particuliere woningbouw.

Vezelcement gevelpanelen passen fraai bij moderne architectuur. Met de panelen zelf is al te variëren in patronen en kleuren, maar ook is afwisseling mogelijk met (open) houten gevelbekleding en met stucwerk. Ook daarvoor heeft Cembrit producten als basis, zoals de brandveilige Cembrit Windstopper Extreme voor open houten gevels en de Cembrit PB als drager voor stucwerk. Diezelfde plaat is ook heel geschikt voor het verlijmen van steenstrips. Nederland is nu eenmaal een baksteenland met veel metselwerk in het gevelbeeld. Met kwalitatief hoogwaardige steenstrips is dat prima te combineren met andere Cembrit gevelmaterialen.

Voor isolatie ter hoogte van het maaiveld onder kozijnen en geventileerde gevelconstructies levert Cembrit een hoogwaardige geïsoleerde kantplank.

 

Schuurwoningen

Een nieuwe tendens op deze markt zijn de zogenaamde schuurwoningen. Dit zijn vaak vrijstaande woningen met de vorm en het uiterlijk van een schuur. Met de Cembrit Cemfort® B65 golfplaten van Cembrit is dit uiterlijk op een doeltreffende en hoogwaardige wijze eenvoudig te creëren. Cembrit geeft op de golfplaten een unieke garantie van 10 jaar op de hechting van de coating, alsmede een verzekerde garantie van 10 jaar.

 

Uitbouwen

Ook voor uitbouwen van woningen heeft Cembrit diverse producten. Voor de gevel van dergelijke uitbouwen is de Cembrit Plank een economisch verantwoord product dat gemakkelijk te verwerken is. Dat geldt ook voor de bekleding van dakkapellen. Omdat die vaak slecht bereikbaar zijn, is het belangrijk dat de gevelbekleding daarvan duurzaam en onderhoudsarm is.

Cembrit heeft een uitgebreid assortiment producten voor diverse toepassingen. Cembrit adviseert u graag over de mogelijkheden.