Kantoren, horeca en overige utiliteit

Kantoren - horeca

 

Vezelcementproducten van Cembrit zijn breed toepasbaar. In kantorenbouw en overige utiliteitsgebouwen vormen de gevelpanelen van Cembrit een vrijwel onmisbaar bestandsdeel van moderne architectuur. Maar Cembrit heeft ook diverse producten voor binnentoepassing in deze categorie gebouwen.

Geventileerde gevelconstructies zijn gebruikelijk in utiliteitsgebouwen en bij veel moderne kantoorgebouwen. Gevelpanelen van vezelcement dragen bij aan de moderne, frisse uitstraling van deze panden, maar ook aan de brandveiligheid van de gevel. Een hoge brandveiligheid is door zijn bijdrage aan de bedrijfszekerheid van groot belang. Een extra bijdrage daaraan wordt geleverd door de Cembrit Windstopper bouwplaat, die aan de spouwzijde van het binnenspouwblad wordt toegepast als stijve vochtwerende plaat. Dit brandveilige scherm kan de architect een grotere ontwerpvrijheid geven in de gevelopbouw en helpen om te voldoen aan de eisen van het Bouwbesluit.

 

Horeca

Voor lichte scheidingswanden waaraan hoge eisen worden gesteld, heeft Cembrit onder meer de Cembrit Multi Force bouwplaat in het assortiment. Deze plaat heeft een hoge stootvastheid en vochtbestendigheid. De plaat is ook heel geschikt voor toepassing in de horeca door zijn hoge weerstand tegen schimmels en dergelijke. De hoge pH-waarde van vezelcement vormt een ondergrond waarop organische materialen zoals algen slecht groeien.

 

Industriële gebouwen

 

De Cembrit Multi Force is eveneens geschikt voor toepassing in industriële gebouwen. Ook hier is vaak sprake van scheidingswanden die een hoge stootvastheid moeten hebben, maar die daarnaast bestand moeten zijn tegen chemicaliën. Wanneer de platen in een zwaar vervuilde omgeving geïnstalleerd worden en blootgesteld worden aan chemicaliën, olie, enz., raden wij aan hun oppervlak te behandelen met een coating op basis van silaan / siloxaan of een impregneermiddel / coating voor beton.

 

Winkelcentra


In winkelcentra passeren veel mensen met tassen, winkelwagens en dergelijke. Daar speelt de stootvastheid van materialen dus een belangrijke rol. De door-en-door gekleurde gevelpanelen van Cembrit bieden een extra voordeel met betrekking tot eventuele beschadigingen en krassen.

Met het oog op die mensenmassa is brandveilig ontwerpen een ander belangrijk criterium. Dit geldt zowel voor binnenwanden als voor gevels. De vezelcementproducten van Cembrit kunnen daarbij helpen omdat vezelcement een hoge brandweerstand heeft.

 

Opslagloodsen

Voor daken van opslagloodsen heeft Cembrit golfplaten Cembrit Cemfort® B65 in het assortiment. Golfplaten van vezelcement zijn resistent tegen schimmels en chemische stoffen, zijn brandwerend, dampopen, snel te leggen en zijn een economisch verantwoord product.

Cembrit heeft een uitgebreid assortiment producten voor diverse toepassingen. Cembrit adviseert u graag over de mogelijkheden.