Agrarische gebouwen

 

Voor de agrarische sector zijn de KOMO gecertificeerde golfplaat Cembrit Cemfort® B65 het meest gebruikte product van Cembrit. Deze golfplaten zijn brandveilig en Cembrit geeft 15 jaar garantie op de hechting van de coating en zelfs 10 jaar aanvullende verzekerde garantie.

Vezelcement golfplaten van Cembrit zijn bestand tegen het agressieve klimaat in een stal en zijn zelfs bestand tegen residuen uit luchtwassers en dergelijke. Dit garandeert een lange levensduur van het dak.

Vezelcementplaten zijn geluiddempend, zowel vanaf de buitenzijde als aan de binnenzijde. Deze golfplaten verbeteren dus het akoestische klimaat in de stal, wat gunstig is voor het dierenwelzijn. Ook het geluid van hagel en harde regen wordt erdoor beperkt.

 


Geïsoleerde daken

Golfplaten zijn niet alleen voor ongeïsoleerde daken een goede keuze, maar ook voor geïsoleerde daken zoals in stallen voor pluimvee en varkens. Een groot voordeel van de golfplaat is ook dan de brandveiligheid, die na een aantal branden in de agrarische sector steeds meer aandacht krijgt. Bij een dakbedekking met golfplaten kan de isolatie tussen de dakconstructie worden aangebracht, waardoor het dak aan de onderzijde volledig vlak is. Dit is heel gunstig voor een ongehinderde luchtstroming in de stal. Dit voorkomt luchtval en dus tocht .

De golfplaten zijn goed te combineren met lichtdoorlatende platen, om te voldoen aan de daglichteisen die het dierenwelzijn stelt.

Cembrit ondersteunt montagebedrijven waar nodig bij de selectie van de benodigde producten en hulpstukken. Ook kan Cembrit adviseren over de montage.

Cembrit heeft een uitgebreid assortiment producten voor diverse toepassingen. Cembrit adviseert u graag over de mogelijkheden.