Vezelcement in traditionele bouw

De aanduiding ‘traditioneel gebouwd’ staat in Nederland gelijk aan hoogwaardige kwaliteit. Cembrit vezelcementproducten helpen om die kwaliteit langdurig te garanderen en dragen ook bij aan de hoogwaardige uitstraling.

Metselwerk is de basis van traditionele bouw. De kwaliteit van metselwerk wekt vertrouwen: een gemetselde gevel gaat lang mee, is bestand tegen weersinvloeden en heeft geen onderhoud nodig. Daarbij past dan ook een hoge kwaliteit van andere materialen voor afwerkingen en aanvullende bouwdelen. Cembrit heeft diverse producten die passen bij traditioneel bouwen. Vezelcementproducten van Cembrit zijn onderhoudsarm, hebben een lange levensduur en zijn gemakkelijk te verwerken. 

 

Boeiboorden en overstekken


Voor boeiboorden en dakoverstekken is Cembrit Solid een goede keuze. Cembrit Solid is een door-en-door gekleurde vezelcementplaat met een dekkende acrylaatkleurlaag. Door de door-en-door kleuring van de kern hebben randen, voegen en boorgaten een kleur die aansluit bij die van het oppervlak. Cembrit Panel is eveneens een product dat geschikt is voor deze toepassingen. Cembrit Panel is zonder voorboren te nagelen of te schroeven. Door zijn lage gewicht is Cembrit Panel ook zeer goed product voor plafonds van bijvoorbeeld carports.
 

Topgevels en dakkappellen


Voor dakkappellen en topgevels biedt Cembrit diverse mogelijkheden. Een veel gekozen materiaal bij traditionele bouw met een klassiek uiterlijk is de Cembrit Plank. Deze heeft dezelfde uitstraling als traditioneel hout, maar is onderhoudsarm en heeft een lange levensduur. Cembrit Plank is goed te verwerken, zonder voor te boren. 
 

Houtskeletbouwdelen

Dakkappellen en topgevels hebben ook in traditionele bouw vaak een constructie in houtskeletbouw. Met Cembrit Windstopper krijgt houtskeletbouw een hoogwaardige brandveilige en dampopen beplating aan de spouwzijde. Cembrit Multiforce is een plaat die juist aan de binnenzijde van de houtskeletbouwconstructie wordt toegepast. Deze bouwplaat vervangt in één keer de gebruikelijke dubbele opbouw met OSB en gipsvezelplaat. Het aantal handelingen gaat daardoor aanzienlijk omlaag. Cembrit Multi Force fungeert tevens als dampscherm, waardoor er in sommige situaties geen dampremmende folies nodig zijn in de opbouw.

Cembrit adviseert ontwerpers en bouwers graag over bouwkundige thema’s en producten.