Vacature

Project Support Engineer

Voor Cembrit is engineering een mentaliteit en houding. Om ons team op kantoor in Enter te versterken zijn wij op zoek naar een dynamisch ingenieur met technische kwalificaties in de bouwsector. Een toegewijde medewerker, die bereid is om ‘the extra mile’ te gaan zodat wij samen het leven van de klanten en partners makkelijker kunnen maken.

Deze nieuwe functie zal als volgt ingevuld worden:

Projectmanagement
Brandveiligheid. Het in kaart brengen van alle interne testcertificaten m.b.t. brand en deze vertalen naar bruikbare detailtekeningen aangepast aan de Nederlandse bouwwijze. De focus hierbij is op gevel- en bouwplaten. Gedurende dit proces zal ook gekeken worden naar de noden van de markt zodat op middellange termijn bijkomende brandproeven opgestart kunnen worden.

Duurzaamheid. Dit project heeft als doel alle tools in kaart te brengen die Cembrit kan aanbieden om tegemoet te komen aan de behoefte om milieubewuster om te gaan met energie en materialen. Hoe kunnen we beter inspelen op de verschillende aspecten van duurzaamheid? Hierbij denken we o.a. aan BREEAM, LCA, circulariteit en Bio-based bouwen.

Professionele plaatsing. Cembrit streeft naar duidelijke communicatie en daarbij horen gedetailleerde verwerkingsgidsen waarin we de plaatsing van onze producten duidelijk omschrijven. Bij uitbreiding kijken we ook naar externe fabrikanten van bevestigingsmiddelen zoals bv. lijmen of afwerkingsmogelijkheden zoals bv. pleister en steenstrippen.

Support

 • Je bent het aanspreekpunt binnen de organisatie voor technische vragen en vult je commerciële collega’s aan d.m.v. duidelijke technische adviezen.
 • Je zal een belangrijke rol spelen bij het optimaliseren van BIM, bestekteksten, technische fiches, technische tekeningen en productevaluatie bij claim handling.
 • Daarnaast zal je bijdragen aan het verkrijgen van technische goedkeuringen (KOMO, …) en opleidingen die zowel voor interne medewerkers als voor externe partners kunnen plaatsvinden.
 • Hiervoor zal je contact hebben met overheidsorganisaties, aannemers (o.a. prefab- en industriebouwers), architecten en studiebureaus. Je werkt ook nauw samen met globale teams zoals compliance (certificatie,…) en product management.

Je zal werken vanuit de Cembrit vestiging te Enter waar het lokale sales team je met veel enthousiasme zal ontvangen. Commercieel directeur Bart Jannink neemt de dagelijkse leiding van de sales organisatie op zich en zal je met raad en daad bijstaan. Je rapporteert aan de regionale Technical & Product Manager.

We zoeken voor deze functie iemand met het volgende profiel:

 • Je hebt minimum een bachelor diploma bouwkunde of industrieel ingenieur.
 • Je hebt enkele jaren werkervaring achter de rug in de bouwwereld en hebt voldoende kennis m.b.t. gevel en dak. Ervaring met vezelcement is een pluspunt.
 • Je moedertaal is Nederlands maar je beheerst ook goed het Engels. Beide talen spreek en schrijf je naar behoren.
 • Je bent klantgericht, communicatief en je weet je ook bondig en duidelijk uit te drukken.
 • Je kan zelfstandig aan projecten werken en je taken efficiënt organiseren.
 • Je neemt initiatief, bent besluitvaardig en hebt doorzettingsvermogen.
 • Je bent een gedreven teamplayer en kan op een effectieve manier samenwerken met oog op het behalen van het vooropgestelde doel.

Ben jij de geknipte man of vrouw voor deze uitdaging? Mail dan je motivatiebrief met CV naar steven@technischnederland.nl

Technisch Nederland is een detacheringbureau gespecialiseerd in techniek en IT, via hen zal de sollicitatieprocedure verlopen.