17. oktober 2022

Fraaie gevelbekleding voor een aantrekkelijke duurzame uitstraling

Patyna is een gespecialiseerde organisatie voor ouderenzorg in Friesland. Van thuiszorg tot en met intensieve verpleeghuiszorg. Voor het ontwerp van dit woonzorgcentrum in Sneek is als materialisatie gekozen voor hout in combinatie met Cembrit gevelpanelen om een tijdloze uitstraling te waarborgen. De combinatie van deze materialen geeft een robuust en industrieel uiterlijk. Het past daarmee ook nog eens prachtig in de natuurlijke omgeving.

De keuze voor houten details drukt zijn stempel. De houten gevelbekleding geeft het woonzorgcentrum een natuurlijke, warme uitstraling. Voor de bekleding van de rest van de gevel is gekozen voor Cembrit Patina Original P020 en P070, betonlook vezelcementplaten die een robuust massieve impressie aan de woonzorgcentrum geeft. Kenmerkend aan deze gevelplaat is de patina-uitstraling. Naarmate de jaren verstrijken, zorgt de natuurlijke veroudering van het vezelcement voor een toenemende aantrekkelijke patina-uitstraling.

Cembrit vezelcementplaten

Vezelcement is een veelzijdig bouwmateriaal dat zich perfect leent voor allerlei toepassingen, zowel binnen als buiten. Het is een licht maar ook uitermate stevig materiaal met een lange levensduur en bestand tegen nagenoeg alle invloeden van buitenaf. Dat combineren ze met esthetiek en uitstraling. Deze bijzondere combinatie van eigenschappen biedt architecten, ontwerpers en bouwkundig adviseurs volop ruimte voor creativiteit.

Benieuwd naar de Cembrit platen en wilt u graag een monster ontvangen?