09. november 2021

Van nachtmerrie naar droomhuis

play_video

Play video

play_video
Please accept marketing-cookies to watch this video.

Een typisch Deense bungalow in Hørning, bekleed met authentieke houten gevelplanken. Heidi, haar man Duy en hun zoon Jacob waren op slag verliefd en verhuisden naar hun droomhuis. Maar al snel veranderde die droom in een nachtmerrie.

Het hout van de woning bleek zwaar aangetast te zijn door schimmel, die ondanks verwoede pogingen niet kon worden verwijderd. Het gezin was de wanhoop nabij. Het gezin schakelde een lokale aannemer in, een ervaren vakman en erkend Cembrit-plaatser. Hij raadde Heidi en Duy aan om al het houtwerk te verwijderen en te vervangen door vezelcement gevelpanelen. Eén van de vele voordelen van vezelcement is namelijk dat het bestand is tegen schimmel. De aannemer wist het gezin te overtuigen. Ze verlieten hun woning en vonden een tijdelijk onderkomen in Skanderborg. Ondertussen keken ze vol verwachting uit naar het eindresultaat van de renovatie. Toen ze na uitvoering van de renovatie terugkwamen, konden ze hun ogen niet geloven!

'Onze nieuwe gevel kreeg veel complimenten van onze gasten en buren. Sommigen kwamen zelfs foto’s maken omdat ze zó weg waren van onze stijlvolle zwarte vezelcementwoning', vertelt Heidi.

Stijlvol, tijdloos én onderhoudsarm

Om definitief van de schimmel af te komen, verwijderde de aannemer eerst al het houtwerk. Daarna kon het plaatsen van de duurzame Cembrit Solid vezelcement gevelpanelen beginnen. Heidi en Duy geven toe dat ze zich van tevoren maar moeilijk een vezelcementgevel konden voorstellen. Ook hun familie en buren waren een beetje sceptisch. Maar het uiteindelijke resultaat liet geen twijfel bestaan: iedereen was onder de indruk van de stijlvolle make-over. Heidi is bijzonder tevreden met de elegante uitstraling van het huis. Een effect dat volledig te danken is aan de keuze voor Cembrit Solid gevelpanelen in de kleur diepzwart. De uniformiteit van deze kleurvariant geeft de gevel een tijdloze look en creëert het absolute wauw-effect.

De renovatie

Het hout van de woning was zwaar aangetast door schimmel, waardoor al het bestaande houtwerk verwijderd moest worden. Er werd een geheel nieuwe gevelconstructie geplaatst met Cembrit Solid S191 gevelpanelen. Cembrit Solid is een door-en-door gekleurde vezelcementplaat met een dekkende acrylaatkleurlaag. De gevelpanelen zijn weerbestendig, onderhoudsarm, onbrandbaar en hebben een lange levensduur.

Benieuwd naar de Cembrit platen en wilt u graag een monster ontvangen?