06. juli 2021

De kracht van samenwerken

Het succesverhaal achter de transformatie van het wooncomplex De Donken: de combinatie van een uitstekende samenwerking, expertise én vakmanschap.

In Apeldoorn aan de Viltmakersdonk, Tingietersdonk en Klingmakersdonk staat het wooncomplex De Donken. Het complex bestaat uit 333 woningen die gerenoveerd moesten worden. Met als doel de woningen comfortabeler, energiezuiniger en brandveiliger te maken. Zo waren ze o.a. genoodzaakt de gevel te renoveren, moest er nieuwe isolatie worden aangebracht en de bestaande stalen gevelbekleding zou vervangen worden voor kunststof gevelbekleding.

'Niet alleen het adviesrapport was doorslaggevend, ook Cembrit als totaalleverancier voor het complete gevelpakket: garantie, projectbegeleiding én maatwerk,' aldus vestigingsmanager van Raab Karcher Apeldoorn.

Samenspel tussen specialisten

Het project kwam terecht bij Raab Karcher vestiging Apeldoorn. Nadat zij inzagen hoe de toepassing zou worden van de kunststof gevelbekleding, ging er een belletje rinkelen. “Voldoet dit product wel aan de brandveiligheidseisen?” Natuurlijk stonden ze er niet alleen voor, want samen met de expertise van de aannemer Nijhuis Bouw gingen zij op zoek naar een alternatief. Al snel kwam Cembrit ter sprake: leverancier van vezelcement gevelbekleding. Raab Karcher, Nijhuis Bouw en Cembrit gingen het gesprek aan en kwamen tot de conclusie dat de huidige voorschriften niet aan de brandveiligheidseisen van het Bouwbesluit voldeden. Er werd een advies opgesteld met argumenten, waaruit blijkt dat de galerijen van het wooncomplex minimaal moeten voldoen aan brandklasse B. Dit zou eenvoudig haalbaar zijn met de toepassing van Cembrit gevelbekleding. Door de gezamenlijke deskundigheid wisten ze de architect en opdrachtgever te overtuigen. Niet alleen het adviesrapport was doorslaggevend, ook Cembrit als totaalleverancier voor het complete gevelpakket: garantie, projectbegeleiding én maatwerk. 35 km gevelbekleding Inmiddels is Nijhuis Bouw in volle gang bezig met Cembrit Plank, maar liefst 35 km aan planken worden geïnstalleerd. Cembrit Plank is relatief snel en eenvoudig te installeren. Een meerwaarde voor dit project, om de bewoners zo min mogelijk tot last te zijn.

De renovatie omvatte:

Verwijderen van al het bestaande stalen gevelbekleding.
Het plaatsen van een nieuwe gevelconstructie met
Cembrit Plank CP280c vezelcement gevelplanken.

Benieuwd naar de Cembrit platen en wilt u graag een monster ontvangen?