25. april 2022

Afwisselend schouwspel van hout, cortenstaal en Cembrit gevelpanelen

De keuze voor een bepaald materiaal is doorslaggevend voor het uiterlijk van een woning.

Voor het ontwerp van deze woning in Spanbroek is als materialisatie gekozen voor hout, cortenstaal en Cembrit gevelpanelen om de industriële uitstraling te waarborgen. De combinatie van deze materialen geeft een robuust en industrieel uiterlijk. Het past daarmee ook nog eens prachtig in de natuurlijke omgeving.

Gevelafwerking

De keuze voor hout drukt duidelijk zijn stempel. De houten gevelbekleding geeft de woning een natuurlijke uitstraling. Details van de woning zijn afgewerkt met cortenstaal, een type materiaal dat tegenwoordig steeds vaker gebruikt wordt. Cortenstaal oogt stoer en robuust, daarnaast veroudert het ook nog eens mooi. Voor de bekleding van de gevel van de onderste verdieping is gekozen voor Cembrit Patina Original P020, een betonlook vezelcementplaat die een robuust massieve impressie aan de woning geeft. Kenmerkend aan deze gevelplaat is de patina-uitstraling. Naarmate de jaren verstrijken, zorgt de natuurlijke veroudering van het vezelcement voor een toenemende aantrekkelijke patina-uitstraling.

Cembrit vezelcementplaten

Vezelcement is een veelzijdig bouwmateriaal dat zich perfect leent voor allerlei toepassingen, zowel binnen als buiten. Het is een licht maar ook uitermate stevig materiaal met een lange levensduur en bestand tegen nagenoeg alle invloeden van buitenaf. Dat combineren ze met esthetiek en uitstraling. Deze bijzondere combinatie van eigenschappen biedt architecten, ontwerpers en bouwkundig adviseurs volop ruimte voor creativiteit.

Benieuwd naar de Cembrit platen en wilt u graag een monster ontvangen?