Koptische kerk Assen :: Cembrit
03. mei 2021

Koptische kerk Assen

Nederlandse vormgeving met Koptische architectuur

Midden in een woonwijk in Assen staat deze Koptisch Orthodoxe Kerk van St. Anthanasius. De nieuwe kerk is geïnspireerd op de rijke tradities en cultuur van de Koptische gemeenschap.

In 2002 is de kerk van Sint Athanasius in Assen gesticht in een wijkverplegingsgebouw uit de jaren ‘60. Ruim vijftien jaar later groeide de Koptische gemeenschap en was er behoefte aan meer ruimte. Het gebouw is getransformeerd en uitgebreid met een nieuwe kerkzaal op het dak van het oorspronkelijke éénlaagse gebouw.

Gevel: 500 m2 Cembrit Patina Original P050
Gevel: 100 m2 Cembrit Patina Original P222

Ontwerp en uitvoering
De kerk is in opdracht van de Koptische gemeenschap ontworpen door Spring Architecten. De vormgeving van de kerk is geïnspireerd op de rijke architectuur van de Koptische kerken in Egypte. De twee kerktorens en de koepel boven het altaar, twee belangrijke stijlkenmerken van een Koptische kerk, zijn op een eigentijdse en moderne manier vormgegeven.

Gevel met natuurlijke veroudering
De gehele gevel is bekleed met Cembrit Patina Original. Een door-en-door gekleurde vezelcementplaat met een geschuurd en gehydrofobeerd mat oppervlak. Het bijzondere aan deze plaat is dat naarmate de jaren verstrijken, de natuurlijke veroudering van het vezelcement zorgt voor een toenemende aantrekkelijke patina-uitstraling.

Cembrit vezelcementplaten
Vezelcement is een veelzijdig bouwmateriaal dat zich perfect leent voor allerlei toepassingen, zowel binnen als buiten. Het is een licht maar ook uitermate stevig materiaal met een lange levensduur en bestand tegen nagenoeg alle invloeden van buitenaf. Dat combineren ze met esthetiek en uitstraling. Deze bijzondere combinatie van eigenschappen biedt architecten, ontwerpers en bouwkundig adviseurs volop ruimte voor creativiteit.

Graag een monster Cembrit Patina Original ontvangen? Deze kunt u hier vrijblijvend aanvragen.