Cembrit Cemfort® B65 Golfplaten – onderscheidende voordelen

 

 

Ademend

Cembrit vezelcement golfplaten kunnen tot 25% van hun eigen gewicht aan vocht uit de omgeving opnemen en geleidelijk weer afstaan aan de buitenlucht. Hierdoor wordt condensvorming voorkomen en het draagt bij aan een gelijkmatiger binnenklimaat.

Geluiddempend

Vezelcement-golfplaten absorberen geluid. Bij hagel en harde regen worden bijvoorbeeld paarden en vee daardoor niet onnodig onrustig. De demping van het binnengeluid naar buiten voorkomt geluidoverlast in de omgeving.

Weerbestendig

Sneeuw, vorst, dooi, (stort)regen, hitte, vochtigheid en zonlicht doen geen afbreuk aan de technische kwaliteiten van de vezelcementgolfplaten van Cembrit.

Bestand tegen invloeden uit de natuur

Vezelcement heeft een hoge pH-waarde, waardoor het materiaal een hoge weerstand biedt tegen algen, bacteriën, mos, schimmels, etc. Zelfs in lastige klimatologische omstandigheden.

Roestvrij

Vezelcement zal geen schadelijke roestdeeltjes afgeven, er zijn immers geen metalen in verwerkt. Vezelcement kan dus toegepast worden in een corrosieve omgeving.

Hoge brandklasse

De gecoate golfplaten hebben brandklasse A2,s1-d0 volgens EN13501-1 en zijn dus praktisch onbrandbaar. Bij een brand zullen de golfplaten niet bijdragen aan uitbreiding van de brandhaard.

 

Strakke finish

De hoogwaardige oppervlaktebehandeling, bestaande uit een acrylcoating, wordt onder hoge temperaturen aangebracht, wat resulteert in een uniforme kwaliteit, hoge sterkte en fraaie afwerking. Cembrit geeft dan ook een unieke garantie van 15 jaar op de hechting van de coating.

Stroef oppervlak

De coating die Cembrit gebruikt, heeft een relatief stroef oppervlak. De golfplaten zijn daardoor goed beloopbaar, wat de montage van het dak vergemakkelijkt.

Onthoekt

Cembrit kan de Cembrit Cemfort® B65 golfplaten leveren met afgesneden hoeken. De montage van de golfplaten verloopt daardoor sneller.

Schokbestendig

De vezelcement golfplaten van Cembit bevatten in elke golf een interlaminaire beveiligingsstrip van polypropyleen. Ze hebben daardoor een hoge schokbestendigheid en doorvalveiligheid.

KOMO

Cembrit levert Cembrit Cemfort® B65 golfplaten onder KOMO-certificaat

Economisch product

Mede door de hoge kwaliteit, de lange levensduur en de eenvoudige montage behoren Cembrit golfplaten tot de meest kostenefficiënte oplossingen in de markt.