Urban Colors

Geïnspireerd door kleuren uit de natuur

Grijs

Van de kiezelstranden van het eiland Seeland tot de onpeilbare zeediepten van Kattegat lieten we ons inspireren tot het creëren van een oneindige variatie aan grijstinten. Met de combinatie van robuust en strak, koel en mysterieus of net heel tijdloos introvert geeft u uw gevel er een sobere, maar indrukwekkende betonlook mee.

Zwart

De ‘Black Sun’ waarmee bij Vadehavet tienduizenden spreeuwen de hemel verduisteren en de vulkanische asresten in de heuvel Hanklit, zijn maar enkele van de bijzondere natuurfenomenen die ten grondslag liggen aan ons zwarte tintenpalet. U kunt ze gebruiken voor een eenvormig monumentaal effect of combineren met andere kleuren en/of materialen om zo speelse, stijlvolle accenten te leggen.

Wit

De krijtkliffen van Møns Klint, de schuimende golfkoppen vanaf het veer bij Rørvig, het zachte sneeuwtapijt van de Deense winter gevolgd door de fruitbloesems in de Smålandshavet archipel… In het Noorden is wit nooit veraf. Het vertoont zich in zoveel subtiele subtinten dat u er zich bijna door moet laten inspireren om een intens effect van pure, broze architecturale schoonheid op te roepen.

Rood

De intense gloed van de ondergaande zon op de granietformaties bij Bornholm en op het eiland Fur in de Limfjord of de aardse herfsttinten in het beukenwoud van Rold Skov. Zelfs in het koudste jaargetijde brengt rood een tastbaar gevoel van warmte in de lucht. Refereert u op subtiele wijze naar de traditionele baksteenarchitectuur of verleidt het u tot een gedurfd kleurrijk statement?

Geel

Van het woestijnzand van het eiland Anholt tot de wuivende heidegrassen bij Mols Bjerge over de wandelende duin van Råbjerg Mile. Uit het Deense buitenleven haalden wij geel tot oker en zelfs oranje getinte inspiratie die zich in uw architectuur vertaalt naar vlakken en lijnen die zich in grootse variëteit laten uitspelen: van heerlijk ingetogen tot intens vrolijk.

Groen

De pijnboombossen van Jægersborg, het hoogveenlandschap van Lille Vildmose, de korstmosvorming op de hunebedden van Kong Asgers Høj… Groen staat in al zijn schakeringen synoniem voor leven, energie en frisheid. Het is ideaal om uw gebouw opvallend te laten contrasteren met de stedelijke bebouwing of juist naadloos te laten opgaan in de omgeving.

Blauw

De eeuwenoude gletsjermeren van Tystrup-Bavelse, de azuurblauwe Oostzee, de rijpe sleedoornbessen in augustus en de zwangere lucht boven de heuvels van Svanninge. Voor de een houdt blauw spanning en belofte in, voor de ander brengt het juist sereniteit en rust teweeg. Het biedt u als architect ongekende mogelijkheden om kleur, transparantie en openheid te geven aan eender welk oppervlak.